Campervakantie in de winter?

Waarom een campertrip in Andalusië een goed idee is?

Vijf beste redenen om in de winter voor een campertour door Andalusië te kiezen;

  • Het weer in de winter is in Andalusië altijd goed om vakantie te vieren.
  • Het eten in Andalusië is geweldig. De heerlijke iberico jambon of net gevangen sardientjes.
  • Hier voel je de Spaanse authentieke sfeer van witte dorpjes zoals het altijd was.
  • In de winter is er altijd wat te doen en toch is het veel minder druk dan rondom de zomer.
  • De prijzen van eten en drinken zijn lager dan we in Nederland gewend zijn en de campings rekenen laagseizoentarieven.

Genieten van de zon in de winter, een terrasje, lekker wijntje en een heerlijke Spaanse tapas, In Andalusië gaat dit erg goed, zelfs in de wintermaanden. Met een huurcamper bepaal je zelf je route en je tempo. Holland Campers biedt u de mogelijkheid om naar Malaga te vliegen en met een van de Holland Campers een roadtrip langs de Middelandse zee te doen.

Het klimaat in Andalusië is in de wintermaanden, eigenlijk al vanaf oktober, steeds goed. De temperatuur tikt in oktober gemiddeld nog de 20 graden Celcius aan. Richting november wordt dat wel iets lager, maar zijn er nog uitschieters van een heerlijke 26 graden. Er is ongeveer 6 tot 7 uur zon in de herfst. De wintermaanden zijn een goede periode om naar Andalusië te reizen.

Een van de fijnste dingen van Andalusië is dat het eigenlijk altijd zonnig is, zelfs in de winter. De temperaturen in de winter zijn uiteraard lager dan in de zomer, maar wel veel warmer dan andere Europese landen. Dit zorgt ervoor dat Andalusië een geliefde winterzon bestemming is.

De gemiddelde temperatuur ligt tussen de 11 en 13 graden van december tot februari. De hoogste temperaturen zijn 16 tot 19 graden die periode. Het aantal graden varieert volop. De hoogste wintertemperaturen zijn gemeten in Sevilla waar het opliep tot 26 graden in de winter.

De winter kent wel een hogere kans op neerslag. De neerslag komt meestal vanuit het westen en is in december rond de 70 millimeter en naar februari toe 50 millimeter per maand. Dit is de beste periode voor toeristen die niet komen om te zonnebaden en te zwemmen in het zeewater, maar meer van de omgeving willen zien en af en toe een regenbuitje niet erg vinden. Echt koud is het er nooit.

Behalve dat het weer in de wintermaanden een stuk aangenamer is dan in ons koude kikkerlandje, is het in deze periode lekker rustig en niet zo toeristisch. Campings aan de kust zijn volop open en rekenen schappelijke laagseizoentarieven. Kortom een goede periode om een campertour te plannen in de winter periode in Andalusië.

De afstand vanaf Utrecht is zo’n 2.500 km. Wanneer je dat met een camper vanuit Nederland wil overbruggen is dat een behoorlijke rit en prijzig aan tol- en brandstofkosten. Voordeliger vlieg je voor enkele tientjes naar Malaga en huur je daar een camper.

Holland Campers is een aanbieder van jonge en nieuwe campers. Zij zorgen ervoor dat je op het vliegveld van Malaga door een Nederlands sprekende gastvrouw wordt opgehaald en wij brengen je naar camperparc Milucar in Torrox-Costa, een klein stadje aan de Middellandse zee op zo’n 40 km van Malaga. Wij hebben hier tweeperoons en vierpersoons campers staan, met verschillende bed indelingen. Voor ieder wat wils. Een van de campers is geschikt om uw huisdier mee te nemen. Uiteraard maken we hierover wel graag afspraken met u en dient uw trouwe viervoeter maximaal 25 kilo te wegen.

In Torrox-Costa kun je even op adem komen en slaap je de eerste avond in je mooie camper op Camperparc Milucar met uitzicht op de Middellandse zee. De camper kun je op je gemak inrichten. Wanneer u dat wenst kunt u een eerste tas met boodschappen bestellen met de eerste levensbehoeften. De volgende morgen bespreek je met Marchella, de Nederlandse eigenaresse van het camperparc welke route je zou willen gaan rijden en hoelang je hier en daar wil blijven hangen. Zij kan je hierin prima in adviseren en wil graag voor jullie de campings die je onderweg aan wilt doen vastleggen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan, omdat bijvoorbeeld de camping vol staat of misschien gesloten is. Eventueel kunt u met Martijn de echtgenoot van Marchella nog een proefritje in de omgeving maken om een vertrouwd te raken met de camper.

Het is handig om van te voren te bekijken of je bijvoorbeeld het Alhambra in Granada wil bezoeken. Meer dan eens is het gebeurt dat de tickets daar een week vooruit al uitverkocht waren, maar ook voor een leuke voetbalwedstrijd of een ander event is het verstandig alvast tickets te bestellen.

Wij hebben mooie routes van 500, 750 en 1.000 km voor je klaar liggen. Je bepaald zelf het tempo en/of je rust en reisdagen. Wij zorgen ervoor dat je het echte Andalusië proeft, ruikt en voelt tot in je haarvaten. Wij voorkomen dat je niet in de gekte van de toeristische hotspots verzeild raakt. Met onze route en adviezen ben je onder de locals en snuif je het authentieke Andalusië op.

Onze Holland campers zijn allemaal uitgerust met een automatische versnelling, de grootste luifel die erop past en een airco welke ook kan verwarmen.

Inbegrepen is het complete inventaris met onder andere een coffee machine en mooie wijnglazen en lekker ziitend buiten meubilair.

En dat allemaal tegen laagseizoentarieven. Extra bij te boeken is onze speciale camper navigatie, waarin de hoogte, lengte en breedte van de camper is ingesteld zodat u niet voor verrassingen komt te staan bij smalle bruggetjes of lage viaducten. In deze navigatie zijn ook 8500 Europese campings en 18.000 camperplaatsen opgenomen en bij het achteruitrijden schakelt deze automatisch over naar de achteruitrij camera functie..

Optioneel zijn onze huurfietsen (met en zonder elektrische ondersteuning), Een tv abonnement, of een omvormer waarmee u vanaf de boord accu weer 230V stroom kunt maken om onderweg koffie te zetten of uw laptop en telefoon weer op te laden. Zeker handig, wanneer u op camperplaatsen zonder stroom wilt overnachten. Om makkelijk over de tolwegen te kunnen cruisen hebben we ook nog een tolbadge voor u.

Voor meer informatie en een bakkie koffie ben je altijd welkom aan de Middenweg 16 in Wateringen

Wilfred van Luijk

 

Neem contact op met ons

Stuur een Whatsapp berichtje!